Wednesday, June 25, 2014

Korektori :)

Zdravo svima,
Počelo je leto i što manje šminke to bolje, pa vodeći se time korektori su super stvarčice kojima možete prikriti po koji nedostatak, crvenilo, bubuljicu... Ali takođe su bitni i u kombinaciji sa puderom, jel izjednačavaju kožu i tako kada stavite puder sve će biti ujednačeno i glatko.
Ja imam par korektora, uglavnom sam većinu kupila na nekoj akciji u dm-u i nisam sigurna da li ih još uvek ima. Pre sam uglavnom kupovala korektore u stiku, ali u poslednje vreme kupujem tečne korektore, nekako se lakše razmazuju i meni više odgovaraju.

Ovo su moji korektori.




Ovo su svi korektori i kako izgledaju na koži.




Prvi koji sam stavila je alverde korektor 3 u 1.



On se sastoji iz tri boje i svaka boja obavlja drugačiji deo posla. Zelena boja, koju sam posebno kupila i napisaću o njoj kasnije, neutrališe crvenilo. Roza boja, na slici druga nijasna po redu, pokriva podočnjake. Bež boja, prva po redu na slici, izjednačava neravnine.
Najviše sam ovaj korektor kupila zbog zelene boje, pošto mi se javi crvenilo u predelu oko nosa i na obrazima koje ne mogu sakriti samo puderom. Ređe sam koristila bež i rozu boju. Sve boje su poprilično masne ali se stope sa kožom kada ih dobro razmažete. Cena je negde oko 400 dinara bila, ali mislim da jos uvek prave. „Alverde“ je prirodna kozmetika što me je još više privuklo da kupim ovaj proizvod.

Drugi korektor je essence stay all day 16h korektor.



Njega sam stavila trećeg na slici sa rukom. On je bio na nekom sniženju i kupila sam ga za 160 dinara, što je odlična cena u odnosu na kvalitet. On je veoma svetao, pa ga uglavnom koristim za prikrivanje podočnjaka, da bih osvežila oči od tamnih krugova. Nije mastan, sviđa mi se aplikator zato što mogu precizno da ga nanesem i kao što sam rekla cena je i više nego super.

Sledeći je essence I heart stage eyeshadow base.



Znam da to nije korektor nego podloga za senke za oči, ali ja ga najviše koristim kao korektor. Bio je negde oko 300-400 dinara. Obožavam ga, ne lepi se, kremast je, nije jako gust, a koristim ga i kao bazu za senku, tako da je nekako multipraktik.:D Aplikator je isti kao i kod gore navedenog isto essence korektora što mi se isto dopada. Četvrti je na slici.

Zatim L’ OREAL Touche Magique korektor.



Ovaj korektor sam isto na nekoj akciji kupila za samo 200 dinara, sa obzirom da su to malo skuplji proizvodi nisam mogla da verujem da je tolika cena, pa sam ga morala kupiti. Ne znam da li se još uvek proizvodi. Boja je malo tamnija u odnosu na moju kožu ali mi dobro služi za pravljenje kontura a i dobro prikriva, pa posle njega kada stavim puder ni ne vidi se da je tamniji. Nanosi se tako što se mora okrenuti par puta sivi deo i onda izlazi korektor na četkicu, jedino nekada može izaći više nego što je potrebno. Tekstura mi se dopada, lako se razmazuje, četkica je po meni ok, ali više volim aplikator kao na essence korektorima. On je na slici peti.

Sledeći je alverde 4 in 1 korektor.




Za ovaj korektor sam imala velika očekivanja i jedva sam čekala da ga kupim. Kupila sam ga u dm-u i koštao je oko 400 dinara. On je napravljen sa organskim šea puterom, organskim ekstraktom nevena i dragocenim mineralima. Očekivanja mi nije skroz ispunio evo i zašto.. On bi trebao biti highlighter, korektor, podloga i senka za oči sve u jednom proizvodu, ali po meni kao korektor uopšte nije dobar. Najbolji je kao highlighter zbog sitnih sljokica i sjaja koji daje kada se gleda  na svetlu i upravo zbog toga nije dobar kao korektor. Jednostavno previše se sija i ne prikriva dobro nedostatke. Kao senka je dobar ali pomalo mastan. Kao podloga je ok, ali ako hoćete da stavite neku mat senku onda ga izbegavajte zato što će se sijati. Na slici je pre poslednjeg.

I najzad moj omiljeni korektor alverde korektor protiv crvenila.




Kupljen isto u dm-u oko 400 dinara, kupila sam ga jer sam shvatila da mi odgovara nakon što sam onaj sa prve slike koristila i kada sam videla da ima pakovanje samo sa zelenim korektorom odmah sam ga kupila. Iako nisam još taj jedan potrošila morala sam i drugi kupiti, za svaki slučaj ako nestane.:D
Odlično prikriva crvenilo, dosta je masan, ali kada se dobro razmaže sasvim je dobar. Ja ga stavljam bukvalno nekada i preko skoro celog lica, naravno u maloj količini, da ne bih izgledala kao vanzemaljac.:D Ali se mora voditi računa da se dobro razmaže i da se ne vidi ispod pudera. Jedina zamerka je na pakovanju zbog noktiju, pošto kada ga uzimam iz tog pakovanja, redovno mi se nokti barem malo zabodu u njega, bolje bi bilo da je u nekoj kao tubici sa aplikatorom ili četkicom.

To je bi bili svi moji korektori, ako imate neka pitanja, slobodno pitajte. Koje korektore Vi koristite? Koji su po Vama najbolji?

xoxo Nađa





4 comments:

  1. od svih blogova koje sam pratila ovaj je najbolji....:))) svaka cast Nadja, zaista sve pohvale...:)) Nastavi sa dobrim radom..:**

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala ti mnogoo! Nadam se da necu izneveriti tvoja ocekivanja i trudicu se da tebi i svima ovaj blog bude sto zanimljiviji. :)) :**

      Delete
  2. Odličan post, pratim sa zadovoljstvom! :)

    tara-blunt.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hvala puno! Bas mi je drago da ti se svidja! :)) Slobodno ako imas neke sugestije, pitanja, slobodno mozes pitati. :)

      Delete